kék csíkos termékek

2009.05.12. 20:40

Nagyon, de nagyon rég írtunk, valószínűleg az a két ember, aki megtalálta az oldalt, az már réges régen máshol beszéli ki sörfogyasztási szokásait. De ez így van rendjén, aki nem frissül, az eltűnik a wc-kagylóban.

Minden sörfogyasztó számára eljön az a pillanat, amikor vészesen kezd fogyni kocsmában vagy otthon a pénze. Sajnos a dolgok ezen piszkos oldaláról is kell regélnem, mert áthatja egy sörös minden napjait. Szóval, ha fogy a pénz, akkor az ember visszavesz a fogyasztásból. Kevesebbet iszik, de általában ez nem elég. Inkább lejjebb ad egy kicsit a minőségből, hogy megmaradjon az egész estére való fejadag. Ilyenkor jön az kocsmában, hogy mi keletiek a borsodihoz, pestiek és nyugatiak a sopronihoz fordulnak. Otthonról pedig napi adagunkért az olcsóbb helyekre kezdünk el járni, nem tévedünk a sarki éjjelnappaliba, ahol aranyáron ránk sózzák a 0,33-as Heinekent. Inkább elmegyünk a TECSÓba és keresünk vmi olcsóbb tömegterméket. Ilyen kalandozásai folyamán sikerült Omayadnak és stereociliumnak beszerezni a termékcsalád gyengébbik fajtáját a Tesco Lager Beert. Dobozos, fél literes, világos sör.

Kinézetre meglepően igényes, a magyar átlagközönség tipikus tagja, mint amilyen én is vagyok, a kék csíkos undormányt várta. Ocsmány kék csíkok helyett azonban gazdag színvilág és szép betűk jelzik a sört. Ugyanúgy szisszen, mint egy minődégi nedű. Csak az a baj, hogy belekóstolva nem nyújtja azt az élményt. Bűnszar íze van, ezt még a Magyar Alkoholisták Szövetsége sem ajánlja emberi fogyasztásra. Irtózat keserű. Alkoholtartalma asszem átlagos, valahogy a Tesco nem nagyon reklámozza neten sehol. Egy-két bátrabb blogoló, fórumozó nyilatkozik a család termékeiről és senki nincs nagyon oda értük. Egy igényes írás: www.sorlap.hu/index.php Emellett hosszas keresésre találtam egy külföldi oldalt, ahol a nemzetközi üzletlánc sok-sok sörmékét hsonlítják össze. Felismer vki 2-nél többet a listáról?

Az a furcsa, hogy olyan csomagolású söröket, amit a cikk említ, mi keresve sem találunk itt Vadkeleten a Tescoban. Meg persze sehol máshol se. Nem tudom, hol szerezték be az írók őket. Na mindegy. Haladjunk tovább.

Következő alkalommal két hősünk kicsit tovább merészkedett. Az előző alkalom tapasztalataiból arra következtettek, hogy a Lager Beer soha többet nem fordul meg a kezükben. És akkor került be keresőmezejükbe egy elmondhatatlanul libafos és barna keverékére hasonlító színű doboz. A Strong Lager.

 

 

Stereocilium a netes berkekben híressé vált képen éppen a Lager minőségét ellenőrzi

 

 

 

 

Sajnos a strong Lagerről nem találok a neten képet, az egyetlen fénykép pedig egy bizonyos faszkalap P12 100 km-re lévő gépében rejtőzik, egyelőre nem tudok hozzáférni. A doboz mondjuk nagyrészt csak a színében különbözik a Lagertől. Van benne barna meg fekete, ennyi. Viszont a tartalma.

Még mindig nem éri el a Tesco Value sem a Borsodit, sem a Sopronit, vagyis az óccsós sörök királykategóriáját. Íze viszont határozottabban jobb, mint a Lageré. Ha jól emlékszem, akkor 7% az alkoholtartalma, ami sokat dob rajta. Nem olyan keserű, már-már iható szinten mozog. Csak jól le legyünk előtte izzadva és üljünk a Szaharában délben.

A konklúzió az lenne, amit már eddig is tudtunk: a Tesconak nem lenne szabad Magyarországon saját termékeket gyártani vagy pedig igazodjon rohadt gyorsan az angol színvonalhoz. Mert így továbbra is csak az ország röheje marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://thingsinlife.blog.hu/api/trackback/id/tr751117938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sleepless 2009.08.15. 02:40:28

Szerintem iható a Tesco sör.
Különben is, éljen a Tesco, ott veszem a ruháimat.

Sleepless 2009.08.15. 02:43:14

Szerintem iható a Tesco sör.
Különben is, éljen a Tesco, ott veszem a ruháimat.

Sleepless 2009.08.15. 02:44:25

Szerintem iható a Tesco sör.
Különben is, éljen a Tesco, ott veszem a ruháimat.
süti beállítások módosítása